• Informatie: 0541-353505

Oproep tot steun voor Saron

Geliefde vrienden van Saron,

Het Pastoraal Centrum Saron is in het leven geroepen in 1970 en heeft in de loop der jaren vele tienduizenden hulpvragers mogen begeleiden tot genezing en herstel. Voor alle professionele werkers is in ons werken altijd leidend geweest : het bevrijdende evangelie van Jezus Christus. Saron biedt een uniek concept aan op het gebied van zorg. Wij geloven in kleinschaligheid, in een woon-werkgemeenschap waar onze gasten geen anonieme patiënten zijn, maar hulpvragers die betrokken zorg verdienen.

Verloop rechtszaak

In de zomer van 2018 is er een rechtszaak geweest tegen Saron wegens vermeende zorgfraude. De rechter heeft Saron en haar leiders op alle fronten vrijgesproken en hekelde de wijze hoe het OM deze vervolging vorm had gegeven Zie link op internet voor meer info: https://bit.ly/2KSGgPe

Faillissementsaanvraag

Op 13 september werden wij binnen Saron geconfronteerd met een faillissementsaanvraag bij de rechtbank Almelo. Alle organen binnen Saron waren niet gekend in deze aanvraag en zijn ook niet in staat gesteld om mee te denken over een eventuele oplossing.
We hebben een fantastisch medewerkersbestand die zich met hart en ziel inzet voor de zaak. Daarnaast hebben onze hulpvragers gekozen voor Saron en niet voor een andere instelling. Saron kent een goede bezettingsgraad en een hoge cliënttevredenheid.

Toekomst

Meer dan ooit bestaat er behoefte aan rust en continuïteit. Dit werk moet blijven bestaan. Vanuit onze betrokkenheid met de missie van Saron vragen wij uw hulp.

Help ons en doe mee…

Wilt u voor ons bidden en geven? Uw gift kan het grote verschil maken voor vele hulpvragers die er nu zijn en de velen die nog gaan komen..

Doneren kan op Stichting Vrienden van Saron op IBAN NL 22 RABO 0150 4408 39 o.v.v. “Gift voor Saron”.

Online geven via iDEAL

Geef een omschrijving

Kies jouw bank

De betaling wordt afgehandeld door Digiwallet / Targetpay.

Deze steunstichting is aangemerkt door de belastingdienst als een ANBI. Daardoor zijn uw giften aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Uw gift komt goed terecht

Wij zeggen u toe dat het verzamelde giftengeld wordt ingezet voor de missie van Saron!

Tot slot vermelden wij dat onze oud-bestuurder, de heer Henk Hak, door de cliëntenraad is voorgedragen en hij heeft zich bereid getoond zitting te nemen in de Raad van Toezicht van Saron. Wij hebben veel vertrouwen in de heer Hak gezien zijn jarenlange betrokkenheid bij Saron in het verleden en zijn bestuurlijke ervaring.

Vriendelijke groet en Gods zegen,

Gerrit Beking (voorzitter) Stichting Vrienden van Saron
t. 06-43190239
e. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doneer aan Saron

Het is overduidelijk dat in ons land (en natuurlijk ook daar buiten) de geestelijke nood aan het toenemen is. Dat komt mede door de toenemende individualisering en maatschappelijke druk. Ook is er een duidelijke en sterker wordende tendens dat er steeds minder maatschappelijke financiële middelen beschikbaar zijn om de dringend gewenste zorg te betalen. Pastoraal Centrum Saron is van mening dat elke hulpvrager in principe in aanmerking moet kunnen komen voor zorg. Financiën mogen onder christenen nooit de reden zijn om zorg niet aan te kunnen bieden.

De Stichting Vrienden van Saron beheert een steunfonds. Hulpvragers kunnen (uitsluitend via het pastorale centrum) geldelijke ondersteuning vragen bij het fonds in die gevallen dat er echt geen andere financieringsbronnen zijn.

Stichting ‘Vrienden van Saron’ voldoet aan de ANBI wetgeving en giften aan de stichting zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

U kunt donateur worden van deze stichting door periodiek te geven of eenmalig een gift schenken.

> Ga naar het formulier om u aan te melden. 

Wij garanderen u dat elk geschonken bedrag voor de volle 100% ten gunste komt van onze christelijke zorg.

Bankrekeningnummers

U kunt uw donatie overmaken op onze bankrekening bij de

  • Rabobank IBAN NL22RABO0150440839
  • ING IBAN NL29INGB0002206539

Ten name van Stichting Vrienden van Saron onder vermelding van 'Gift'

U kunt ons ook structureel steunen door u aan te melden via de pagina 'informatie aanvragen'

Nalatenschap of Legaat

Wanneer u er aan denkt om Saron te gedenken en/of opnemen in uw testament (Lucas 12 : 42) dan hierbij de volgende belangrijke gegevens :

Ten name van :

Stichting Vrienden van Saron    (ANBI-status)
Paandersdijk 2
7544 PZ Beuningen (ov)   
Bankrekening : NL22RABO0150440839

Meer informatie over nalatenschap of een legaat kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0643190239 (Gerrit Beking)

Doneer nu

Steun ons door een donatie over te maken via iDeal.

Geef een omschrijving

Kies jouw bank

De betaling wordt afgehandeld door Digiwallet / Targetpay.

Bezoek de website van Pastoraal Centrum Saron

Saron pastoraal Centrum christelijke hulp

Welkom

Stichting Vrienden van Saron heeft als doel om christelijke pastorale hulp in Nederland te ondersteunen. Saron Pastoraal Centrum heeft onze speciale aandacht. 

Ontstaan Vrienden van Saron

Vrienden van Saron is ontstaan vanuit Saron Pastoraal Centrum met het verlangen om mensen te helpen zorg te ontvangen wanneer dit niet vanzelfsprekend is.

Contact

  • Adres: Paandersdijk 2 - 7588 PZ - Beuningen (Ov.)
  • Tel: 0541-353505
  • Fax: 0541-356065
  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.